×
LET OP: Nieuwe berichten in de juiste categorie plaatsen aub!

Zeker voor onze nieuwe leden geldt, let aub op in welke forumcategorie je je bericht plaatst. Het komt erg vaak voor dat deze in Grafisch nieuws en evenementen terecht komen die als eerste in de dropdown staat. Hartelijk dank voor de medewerking!!

prijs berekening ontwerp

Meer
8 jaren 11 maanden geleden #5979 door bart V
bart V heeft een nieuw onderwerp gemaakt: prijs berekening ontwerp
als er iemand aan mij een prijs vraagt voor iets te ontwerpen dan probeer ik de tijd in te schatten hoelang ik er mee bezig zou zijn. En deze reken ik dan door aan de klant. maar regelmatig begint de klant zoveel dingen te veranderen zodat ik er nog veel meer tijd aan besteed.

hoe word dit normaal gedaan? word er een prijs voor 1 ontwerp gemaakt of bestaat hierin een bepaalde regel?

alvast bedankt.
Bart V.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
8 jaren 11 maanden geleden #5980 door nemcis
nemcis antwoordt op het onderwerp: prijs berekening ontwerp
Ik bied het de klant aan voor een bedrag op projectprijs, met één of maximaal (als het een goede klant is) 2 correctierondes. Elke correctieronde erna gaat op uurtarief.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
8 jaren 11 maanden geleden #5981 door Elle
Elle antwoordt op het onderwerp: prijs berekening ontwerp
zo doe ik het ook en benoem elke proef dan ook met proef1, proef2, ... en vermeld duidelijk tegen de klant wanneer het uurtarief begint in te gaan.
Ik gebruik zelf een klein programmaatje Work Timer zodat ik minutieus kan bijhouden hoelang ik overal aan werk, niet alleen ter facturatie, maar ook voor mezelf om bij zo nog beter in te kunnen schatten hoelang ik ergens aan zal werken.

Aja, ik werk ook altijd met een offerte waarin de voorwaarden staan, zoals voor die prijs, zoveel proeven en erna per uur aan zoveel per uur en dat wanneer de klant de opdracht zodanig veranderd, er een nieuwe offerte komt,... Want je zal zien, het moment dat ze je een prijs vragen stellen ze het zo simpel mogelijk voor zodat jij denkt "dat doe ik toch snel", totdat je bezig bent, dan hebben ze ineens extra dingen nodig die eerst niet zo werden voorgespiegeld.
Je kan niet minutieus genoeg zijn wanneer je een offerte maakt met voorwaarden.
En het grappig is ook, en dat is bij élke klant zo, toen ik net begon, gaf ik vrolijk een vaste prijs zonder beperkingen, wel dan kan je 301 correcties gaan doen en krijg je elke 2 min een mail van iets dat de klant nog gezien heeft... sinds ik werk met max. zoveel proeven voor die prijs en de rest wordt per uur aangerekend, blijven de correcties daar mooi binnen en nemen ze hun tijd om het deftig te bekijken alvorens correcties door te geven. Dit bespaart mij enorm veel tijd! Uitzonderingen die de regel bevestigen natuurlijk.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.171 seconden