×
LET OP: Nieuwe berichten in de juiste categorie plaatsen aub!

Zeker voor onze nieuwe leden geldt, let aub op in welke forumcategorie je je bericht plaatst. Het komt erg vaak voor dat deze in Grafisch nieuws en evenementen terecht komen die als eerste in de dropdown staat. Hartelijk dank voor de medewerking!!

Aanschaf fonts

Meer
5 jaren 11 maanden geleden #7328 door PRETTY FOREST
PRETTY FOREST heeft een nieuw onderwerp gemaakt: Aanschaf fonts
Ik ben bezig met een nieuw logo voor een grote klant en op zoek naar geschikte typefaces. Ik kan op deze schaal geen gebruik maken van een gratis font dat commercieel gebruikt mag worden (van dafont oid) aangezien ik wil dat de klant de font ook aanschaft om te gegruiken in hun advertenties ed. Ik heb een aantal jaar voor een grafisch bureau gewerkt en er staat mij bij dat we op Fonsthop een .pdf konden downloaden met de fonts als vector zodat je makkelijk een aantal fonts aan de klant kon laten zien in de gewenste kleur ed. Je moest natuurlijk wel even zelf puzzelen met de losse letters.

Nu zie ik dat de pdf bestanden geen vectors (meer?) bevatten en vraag me af of ik dit gewoon verkeerd in mijn herinnering heb opgeslagen, of dat dit veranderd is? Ik heb er geen probleem mee voor een goede font te betalen, maar als ik de klant 5 fonts wil voorleggen en ik kan dit alleen dmv directe aanschaf van de font, dan wordt het een (te) duur grapje. Wie kan mij vertellen hoe ik dit het beste aanpak, hoe doen jullie dit? Alvast bedankt!

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
5 jaren 11 maanden geleden #7341 door RCH
RCH antwoordt op het onderwerp: Re: Aanschaf fonts
Mogelijk dat in de "nieuw" pdf bestanden de fonts zijn embedded i.v.m te zijn omgezet naar outline.
Als het fonts niet is geïnstalleerd zul je een vervangend font te zien krijgen of alleen maar vreemde tekens. Als je een pdf opend in Abrobat pro

Bij b.v. Fontshop kun je een preview krijgen tot 96 pt groot. En je kunt je eigen voorbeeld tekst laten tonen. Wat voor een schets vaak voldoende is. En je hebt dan de juiste naam/tekst. Dit is bij meerdere font producenten mogelijk.

www.fontshop.com/fonts/singles/fontfont/...nt&ft=liga&acs_pt=32

Ander optie is om een PDF pagina in PhotoShop te openen:
www.fontshop.com/images/products/books/FontBookSamplePages.pdfToen in begon in dit vak kreeg de klant alleen een ruwe potlood schets te zien die met Markers mooi was in gekleurd.
En een letterproef "en dat word het zo". Vaak ziet de klant de kleine verschillen tussen de divers fonts niet eens.

Ik heb het ooit me gemaakt met een klant die het logo ontwerp mooi vond maar dan wel graag in de Times. En je raad het al hij keek al naar de Times. Soms doe je teveel moeite en kun je het later aanpassen.

Tip; google even op "font type samples .pdf"
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.179 seconden