×
LET OP: Nieuwe berichten in de juiste categorie plaatsen aub!

Zeker voor onze nieuwe leden geldt, let aub op in welke forumcategorie je je bericht plaatst. Het komt erg vaak voor dat deze in Grafisch nieuws en evenementen terecht komen die als eerste in de dropdown staat. Hartelijk dank voor de medewerking!!

Waar moet je op letten als beginner

  • Tietsky
  • Tietsky's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Fresh Boarder
  • Fresh Boarder
  • DTP / Large Format Printing specialist
Meer
2 jaren 2 maanden geleden #9757 door Tietsky
Tietsky heeft een nieuw onderwerp gemaakt: Waar moet je op letten als beginner
Na vele jaren voor diverse werkgevers te hebben gewerkt, en met een goedlopende webshop in mijn broekzak zit ik er aan te denken de stap te gaan wagen om voor mijzelf te beginnen. Momenteel koop ik al mijn materiaal bij mijn huidige werkgever in, maar daarbij ben ik erg afhankelijk van zijn voorraad en zijn planning. Ik ben immers ook in loondienst...

Welnu, met een niet te groot budget zoek ik een klein solvent printertje (137cm lijkt mij een ideale breedte) en/of losse snijplotter. Ik heb veel goede ervaringen met de Roland Versacamm omdat deze beide tegelijkertijd kan. Nieuw kost deze toch al rond 16000 euro :-(

Heeft iemand een suggestie waar ik op moet letten bij het zoeken naar een geschikte machine, of waar ik een dergelijke machine voor een leukere prijs kan aankopen. Ik maak interieur producten, dus geen grote sign en/of reclame uitingen....

Dank!

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
2 jaren 2 maanden geleden #9759 door DTP2
DTP2 antwoordt op het onderwerp: Waar moet je op letten als beginner
Ik denk dat je bij iedere reseller kunt informeren aangezien die bij verkoop ook met een regelmaat de oude innemen of iig weten waar deze staan. Zowel Roland als Mimaki hebben print en cut modellen in een. Voordeel is ook dat je hier RIP software bijkrijgt (Versaworks of Rasterlink) wat duizenden Euro's kan schelen.

Om te beginnen is inderdaad een print en cut machine een leuke optie, maar let wel op dat goedkoop ook erg vaak duurkoop is!! Deze machines hebben vaak al wat meters gelopen en onderdelen kun je compleet op leeglopen. Ik zit met het bedrijf waar ik werk redelijk middenin deze markt en zie het maar wat vaak misgaan.

Koop dus òf uit een heel betrouwbare bron met harde garanties òf spaar door en ga voor een nieuwe. Ondernemen is investeren en (weloverwogen) risico's nemen.

Succes!

Join the Avery Dennison TrafficJet Revolution!

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
2 jaren 2 maanden geleden - 2 jaren 2 maanden geleden #9762 door elite1337
elite1337 antwoordt op het onderwerp: Waar moet je op letten als beginner
Let erop dat de printer niet te lang stil heeft gestaan, hierdoor kunnen de leidingen en de koppen verstopt raken omdat de inkt hard wordt.

Nieuwe koppen kunnen erg duur kosten en dan ben je met een nieuwe printer nog goedkoper uit.
Laatst bewerkt: 2 jaren 2 maanden geleden door elite1337.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.179 seconden