×
LET OP: Nieuwe berichten in de juiste categorie plaatsen aub!

Zeker voor onze nieuwe leden geldt, let aub op in welke forumcategorie je je bericht plaatst. Het komt erg vaak voor dat deze in Grafisch nieuws en evenementen terecht komen die als eerste in de dropdown staat. Hartelijk dank voor de medewerking!!

Van mediavormgever naar Illustrator?

Meer
1 jaar 5 maanden geleden #10042 door marijkehoornsman
marijkehoornsman heeft een nieuw onderwerp gemaakt: Van mediavormgever naar Illustrator?
Hooi iedereen,

Ik ben een student van het Media College in Amsterdam en doe de opleiding media vormgever met de richting visual design. (dus eigenlijk grafisch vormgever).
Maar ik wil eigenlijk liever de illustratie kant op dan dat ik de grafische kant op ga. Alleen kon ik de opleiding illustration op de kunstacademie niet volgen omdat ik geen hbo kon doen. Na deze opleiding in Amsterdam dat 4 jaar duurt heb ik wel (hoop ik natuurlijk) een goede portfolio. Maar eigenlijk niet veel zin meer om weer 4 jaar naar school te gaan. En weer de zelfde programmas te gaan beoefenen die ik eigenlijk al ken zoals illustrator, photoshop en indesign. Natuurlijk leer ik genoeg andere dingen maar ik denk dat er wel dingen opnieuw worden besproken. Ik heb natuurlijk nog genoeg tijd om er wel voor te kiezen maar wat als ik het niet doe.

Nu mijn vraag is het mogelijk om een illustrator te worden zonder er een diploma voor te hebben?
Verder vroeg ik me af of mensen het begrijpen wat media vormgever is. Omdat het volgens mij op je diploma niet wordt uitgelegd dat het eigenlijk grafisch vormgeving is.

Misschien zijn dit hele simpele vragen maar ik ben 18 en wil gewoon duidelijkheid hierover en hoop dat ik hier mijn antwoorden kan krijgen. Vooral op vraag 1.

Alvast heel erg bedankt,

Groetjes,
Marijke

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
1 jaar 5 maanden geleden #10044 door Pascal_A
Pascal_A antwoordt op het onderwerp: Van mediavormgever naar Illustrator?
Je kan perfect een illustrator zijn wanneer je hiervoor toch geen diploma hebt. Wat volgens mij veel belangrijker is, is dat je goed werk levert.
Ik ben zelf 16 jaar dtp'er geweest, maar ik voel me veel meer illustrator omdat ik hier erg goed in ben en mijn talenten steeds ben blijven ontwikkelen.
Een diploma kan natuurlijk wel helpen wanneer je ergens voor een werkgever wil gaan werken.
Het moeilijkste is, indien je van plan bent om op zelfstandige basis als illustrator te starten, om voldoende opdrachten binnen te halen om rendabel te kunnen zijn.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.172 seconden