×
LET OP: Nieuwe berichten in de juiste categorie plaatsen aub!

Zeker voor onze nieuwe leden geldt, let aub op in welke forumcategorie je je bericht plaatst. Het komt erg vaak voor dat deze in Grafisch nieuws en evenementen terecht komen die als eerste in de dropdown staat. Hartelijk dank voor de medewerking!!

wat te doen bij geconstateerd plagiaat van je ontwerp?

Meer
1 jaar 4 maanden geleden #10064 door MMgrafisch
MMgrafisch heeft een nieuw onderwerp gemaakt: wat te doen bij geconstateerd plagiaat van je ontwerp?
Vorig jaar heb ik een jaarverslag-layout ontworpen voor een nonprofit-organisatie. dit jaar heb ik geïnformeerd of men ook voor het afgelopen jaar 2015 door mij het jaarverslag wilde laten maken. Dat zouden ze me nog laten weten maar men heeft geen contact meer opgenomen. Dat kan natuurlijk, geen probleem. Echter, nu na maanden kijk ik eens op hun website en zie ik dat mijn ontwerp van het jaarverslag vrijwel 1 op 1 is nagemaakt voor 2015 door een andere, mij onbekende vormgever. Het is vrijwel hetzelfde jaarverslag maar dan voor 2015 met hier en daar een klein detail anders. Ik voel me best geplagieerd maar heb ook het gevoel dat ik hier weinig aan kan doen.

Hebben jullie dit vaker meegemaakt en is dit iets waar je je als kleine ontwerper nu eenmaal bij neer moet leggen? Zouden jullie verhaal gaan halen bij de kalnt? En kan je zoiets eigenlijk vooraf voorkomen?

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.157 seconden