×
LET OP: Nieuwe berichten in de juiste categorie plaatsen aub!

Zeker voor onze nieuwe leden geldt, let aub op in welke forumcategorie je je bericht plaatst. Het komt erg vaak voor dat deze in Grafisch nieuws en evenementen terecht komen die als eerste in de dropdown staat. Hartelijk dank voor de medewerking!!

Stickers, vragen en jouw ervaring (scholen/outlet/hobby/etc)

Meer
6 jaren 2 maanden geleden #7281 door Kanya
Kanya heeft een nieuw onderwerp gemaakt: Stickers, vragen en jouw ervaring (scholen/outlet/hobby/etc)
Hallo,

ik speel met de gedachte om in de toekomst, naast basic grafisch ontwerpen (lees, logo's maken, nieuwsbrieven, folders etc) ook de kant uit te gaan van een specialisatie in stickers. En dan niet alleen plakstickers maar ook hergebruikbare (raam)stickers.

De normale stickers kunnen elke categorie hebben zolang er maar animo is, van custom made tot standaard oplages.

De raamstickers zijn een ander verhaal. De insteek is om scholen de gelegenheid te bieden om pakketten die ze zelf samenstellen te hergebruiken op ramen en deuren. Ook zou het een interessant onderdeel kunnen zijn om kinderen d.m.v. hergebruikbare plaatjes duidelijk te maken hoe hun dagindeling van die dag zal zijn, of, bijvoorbeeld, een grote boom met veel takken voor op het raam waar de kinderen hun eigen kunstwerken bij aan de takken zouden kunnen plakken.
Daarnaast zou het ook ideaal kunnen zijn voor outlet stores die toch regelmatig van pand verwisselen en daarbij een hoop geld zouden kunnen besparen met hergebruikbare logo's en actiestickers.

Nou, zoals ik al zei, speel ik slechts met de gedachte. Ik ga binnenkort langs bij een drukkerij om wat meer inzicht te krijgen in hoe alles in zijn werk gaat en wat de mogelijkheden zijn. Mijn insteek zou echt een webshop zijn zodat ik de vrijheid heb om veel tijd te besteden aan mijn grafische werken en de klanten.

Maar... Ik heb dan toch nog wat vragen.
1. Om te beginnen is het voor mij erg belangrijk om te weten of er uberhaupt interesse is in het idee, ik hoop dat via bokt een beetje uit te kunnen vinden. Dus als jullie je mening willen geven ben ik echt al enorm geholpen!
2. Ik zou dolblij zijn met andere ideeen, ik loop hier al een tijd op te broeden maar ik weet ook wel dat scholen en outlet stores alleen waarschijnlijk een te laag inkomen zou veroorzaken. Meerdere ideeen zijn dus erg welkom! Misschien werk je zelf wel ergens dat je denkt, ja maar he! Of misschien voor thuis voor de kids?
3. Ik zoek iemand die mij meer kan vertellen over het drukken op hergebruikbaar stickermateriaal. Wat de kwaliteit is en wat de mogelijkheden zijn (doorzichtig, ondoorzichtig, tweezijdig, kleurmogelijkheden en prijzen etc).
4. Daarnaast zou ik ook graag prijslijsten zien van diverse soorten normaal stickermateriaal, van simpele geplastificeerde stickervellen (die uiteraard nog gedrukt moeten worden) tot het vervaardigen van 3D/glitter of reliƫfstickers. Ik weet niet precies waar ik moet kijken voor dit soort zaken.
5. Ik ben alleenstaand dus een bedrijf zelf beginnen is een groot risico voor mij, als iemand tips heeft over, hoe het financieel gezien verstandig is te beginnen (met redelijk goedkoop maar kwalitatief goede basic machines voor basic sticker designs of echt in zee gaan met een drukkerij die een hoge prijs vraagt voor kleinere oplages.)

Ik hoor het allemaal graag van jullie!

Heel erg bedankt voor jullie tijd!

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
6 jaren 2 maanden geleden #7282 door DTP2
DTP2 antwoordt op het onderwerp: Re: Stickers, vragen en jouw ervaring (scholen/outlet/hobby/etc)
Welkom hier en wat een mooie binnenkomer qua bericht. Morgen zal ik antwoord proberen te geven op je vragen.

Heb je bericht wel even naar het onderdeel sign verplaatst, aangezien jouw werkzaamheden/vraag daar beter thuishoort.

Join the Avery Dennison TrafficJet Revolution!

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
6 jaren 2 maanden geleden #7283 door MacRonald
MacRonald antwoordt op het onderwerp: Re: Stickers, vragen en jouw ervaring (scholen/outlet/hobby/etc)
Neem eens contact op met Drukkert, zij kunnen je hiermee verder helpen:

www.drukkert.nl

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
6 jaren 2 maanden geleden #7284 door Kanya
Kanya antwoordt op het onderwerp: Re: Stickers, vragen en jouw ervaring (scholen/outlet/hobby/etc)
Thanks alot voor jullie tijd :) ik zal even bij drukkert kijken, en DTP2, ik kijk uit naar je antwoord!

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
6 jaren 2 maanden geleden #7285 door DTP2
DTP2 antwoordt op het onderwerp: Re: Stickers, vragen en jouw ervaring (scholen/outlet/hobby/etc)
Als je net zelf gaat starten is het denk ik heel belangrijk goed na te denken of je zelf wilt gaan produceren. Met wat jij wilt gaan doen heb je een grootformaat full color printer nodig en een snijplotter. Wellicht zelfs nog een lamineerapparaat. Ook al zou je deze machines tweedehands aanschaffen, ben je direct al erg veel geld kwijt. Om nog maar niet over de kennis die je in huis moet gaan halen en de voorraad die je moet aanleggen. Als je toch perse zelf wilt gaan produceren zijn de machines van Roland een erg goede keuze qua mogelijkheden en prijs/kwaliteit verhouding.

Kortom, als je net gaat beginnen is het inderdaad verstandig contact op te nemen met een veelzijdig bedrijf als hierboven al een reactie heeft geplaatst. Op die manier loop je minimaal risico en laat je het investeren voorlopig aan een ander over.

Ik denk inderdaad dat je niet te veel op 1 paard moet wedden en producten moet gaan aanbieden die iedereen (particulieren en bedrijven) aanspreken.

Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan muurteksten, logo's voor op de muur, asfaltfolie, canvasschilderijen, spandoeken voor in een bedrijf of tuin etc. Zoek buiten een standaard assortiment ook een beetje naar niche producten om zo onderscheid te kunnen maken.

Verwijderbare materialen waar jij het over hebt zijn bijvoorbeeld penstick (statisch hechtende en herbruikbare folie) of bijvoorbeeld Sign-IT (bannermateriaal met een Post-It-achtige herbruikbare lijmlaag). Daar kun je van alles mee bedenken zoals je zelf ook al een beetje aangaf. Bel eens met wat veelzijdige medialeveranciers zoals Neschen of laat je goed informeren door een partij met wie je gaat samenwerken.

Als je na een tijdje wat geld verdiend hebt, kun je altijd nog gaan investeren in eigen apparatuur.

Prijzen zullen mensen je niet snel geven. Zoals je al aangeeft is het meeste custom made en jouw prijzen zullen toch echt gebaseerd moeten worden op jouw eigen kosten. Dit is gewoon een kwestie van al je kosten in beeld brengen en wat je voor winst je wilt of moet maken.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Join the Avery Dennison TrafficJet Revolution!

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.218 seconden