×
LET OP: Nieuwe berichten in de juiste categorie plaatsen aub!

Zeker voor onze nieuwe leden geldt, let aub op in welke forumcategorie je je bericht plaatst. Het komt erg vaak voor dat deze in Grafisch nieuws en evenementen terecht komen die als eerste in de dropdown staat. Hartelijk dank voor de medewerking!!

HP introduceert nieuwe Latex 300 printers

Meer
3 jaren 8 maanden geleden - 3 jaren 8 maanden geleden #8851 door DTP2
DTP2 heeft een nieuw onderwerp gemaakt: HP introduceert nieuwe Latex 300 printers
HP onthult vandaag de nieuwe HP Latex 300 printerserie, waarmee signshops, drukkerijen en kleine tot middelgrote printserviceproviders (PSP’s) eenvoudig hun diensten kunnen uitbreiden op het gebied van grootformaat printen. Hierdoor kunnen zij op nieuwe toepassingsgebieden actief worden en een gezondere productieomgeving creëren.(1)

Kleine en middelgrote PSP’s hebben voor outdoor printopdrachten lang gebruikgemaakt van traditionele eco-solvent inkten. Deze inkten zorgen voor langere doorlooptijden en hebben beperkte toepassingsmogelijkheden. De HP Latex 300 printerserie werkt met de derde generatie HP Latex inkttechnologie op waterbasis. De printerserie helpt klanten met lage volumes om op efficiënte wijze aan meer outdoor- en indoortoepassingen, terwijl tegelijkertijd een hogere duurzaamheid en afbeeldingskwaliteit worden gegarandeerd.

Behoefte aan duurzame kwaliteit
“Kleine tot middelgrote PSP’s moeten steeds meer toepassingen kunnen aanbieden om meer klanten te bereiken. Tegelijkertijd moeten zij hun kosten verlagen en in kleinere ruimtes kunnen werken. Dat is een hele uitdaging”, aldus Stephen Nigro, senior vice president Graphics and Inkjet Solutions Business van HP. “De nieuwe HP Latex 300 printerserie, die op de beproefde HP Latex technologie steunt, voorziet in deze behoeften met duurzame kwaliteit en een eenvoudige bediening. Zo kunnen we klanten helpen voorbij de grenzen van de bestaande toepassingsmogelijkheden te denken. Hiermee creëren zij een voorsprong ten opzichte van de concurrentie.”

Voor kleine tot middelgrote PSP’s introduceert HP ook de snelste 60 inch grootformaat inkjetprinters in de grafische industrie: de HP Designjet Z6600 productieprinter en HP Designjet Z6800 fotoproductieprinter, twee printers die zich onderscheiden door de allerbeste indoor afdrukkwaliteit.(2)

Nieuwe serie versnelt overstap van solvent naar HP Latex
De HP Latex printtechnologie, die in 2008 werd geïntroduceerd, heeft met meer dan 19.000 geïnstalleerde systemen wereldwijd tot een nieuwe grootformaat productcategorie geleid.(3) De nieuwe HP Latex 300 printerserie kenmerkt zich door verschillende prijsniveaus, printgroottes en productiesnelheden. Zo is het zowel kleine signshops als PSP’s met hogere volumes van dienst en biedt het daarmee een compleet portfolio voor de laagvolume markt.

HP 831 latexinkten helpen klanten te overtuigen van de overbodigheid van printen op solventsystemen. Bovendien biedt HP hiermee een krasbestendigheid die vergelijkbaar is met die van hard-solvent inkten(4) op pvc-spandoeken en vinylsoorten, terwijl de HP Latex Optimizer een hoge kwaliteit bij hoge snelheden mogelijk maakt. De derde generatie HP Latex inkten dragen ook bij aan een gezondere werkomgeving(1) dankzij geurloze afdrukken(5) die bovendien volledig droog, klaar voor afwerking en levering, uit de printer komen.

  • Het instapmodel, de 54 inch HP Latex 310 printer biedt de voordelen van HP Latex in een compact model met een medialader aan de voorzijde om de productieruimte maximaal te benutten. De gebruiksvriendelijke SAi FlexiPRINT HP Basic Edition Raster Image Processor (RIP) software , die voor de HP Latex 310 en 330 printers is geoptimaliseerd, wordt gratis meegeleverd.(6)
  • De 64 inch HP Latex 330 printer, die grotere, zwaardere rollen aankan en tot 538 ft2/uur (50 m2/uur) print, combineert veelzijdige toepasbaarheid met betaalbaarheid.
  • De 64 inch HP Latex 360 printer voor hogere volumes print tot 978 ft2/uur (91 m2/uur) en is nog veelzijdiger toepasbaar dankzij een inktverzamelaar voor poreus textiel.(7) De printer beschikt ook over automatische uitlijning van de voor- en achterzijde voor het printen van dubbelzijdige spandoeken.

“Wij werken al jarenlang met solvent, maar zijn onlangs begonnen met het verkennen van de HP Latex technologie om ons verouderde solventsysteem te vervangen”, zegt George Beitner, eigenaar en oprichter van het Amerikaanse All Star Signs. “Sinds we de HP Latex 360 printer hebben geïnstalleerd, kunnen we niet alleen drie keer sneller printen dan met ons solventsysteem, maar hebben we ook onze doorlooptijd verkort tot 24 uur. Voorheen hadden we één tot twee dagen nodig voor projecten. Alleen al dit verschil heeft ingrijpende gevolgen gehad voor onze manier van zakendoen.”

Nieuwe HP Designjet printers ontworpen voor hoge snelheid en weergaloze afbeeldingskwaliteit ( 8 )

De nieuwe HP Designjet Z6600 productieprinter en HP Designjet Z6800 fotoproductieprinter verhogen de productiviteit met printsnelheden die tot 50 procent hoger liggen dan die van eerdere HP apparaten.( 8 ) Het bijzondere aan het ontwerp van deze printers is bovendien dat ze hoogwaardige indoortoepassingen en afdrukken van galeriekwaliteit leveren, met een duurzaam resultaat dat wel 200 jaar meegaat.(9)

  • De HP Designjet Z6600 productieprinter print efficiënter dan zijn voorganger en gebruikt tot 30 procent minder inkt(10) dankzij een geoptimaliseerde inktconfiguratie die tijd en kosten bespaart.
  • De HP Designjet Z6800 fotoproductieprinter maakt afdrukken van topkwaliteit bij hoge snelheden met geavanceerde kleurbeheerfuncties, zoals een ingebouwde spectrofotometer en HP Chromatic Red inkt voor een breder kleurenspectrum en uniforme glans.(11)
“Wij werken samen met een groot aantal beroepsfotografen, die topkwaliteit bij hoge volumes verlangen. Afbeeldingskwaliteit en productiviteit zijn daarom essentiële eigenschappen die een printer voor ons moet hebben”, zegt Oscar G. Farell, marketingdirecteur van het Spaanse AP Photo Industries. “De snelheid en betrouwbaarheid van de nieuwe HP Designjet Z6800 printer voldoet ruimschoots aan onze belangrijkste behoeften. Bovendien kunnen we nu opdrachten waar we eerst drie afzonderlijke apparaten voor nodig hadden, uitvoeren met de nieuwe printer zónder afbreuk te doen aan de afbeeldingskwaliteit.”

Beschikbaarheid
Naar verwachting zijn de HP Latex 300 printerserie en HP Designjet Z6600 en Z6800 productieprinters op 5 mei wereldwijd beschikbaar.(12)

HP toont de nieuwe producten en oplossingen voor het eerst in stand 2057 op de
ISA Sign Expo (24 t/m 26 april) in Orlando (Florida). Op de ISA laat het bedrijf ook nieuwe grootformaat mediaopties voor HP Latex inkten zien, die wereldwijd beschikbaar zullen zijn via licentiepartner Brand Management Group (BMG). Hiertoe behoren Type II-gecertificeerd HP PVC-free Durable Suede Wall Paper, een verbeterde versie van de HP HDPE Reinforced Banner en drie nieuwe fotomaterialen. In de stand van HP worden daarnaast productiviteitsverbeteringen voor de HP Scitex FB500 en FB700 industriële printers onder de aandacht gebracht.

Meer informatie is te vinden in de online persmap op hp.com/go/LFGraphics2014. Video’s en nieuwsberichten over de nieuwe producten zijn te vinden op de Facebook pagina HP for Designers, op het YouTube kanaal HP Graphic Arts en op Twitter via de hashtag #signexpo2014.
1.Gebaseerd op een vergelijking tussen HP Latex inkttechnologie en concurrenten met een leidend marktaandeel per december 2013 en analyse van gepubliceerde MSDS/SDS’en en/of interne evaluatie. Prestaties van specifieke eigenschappen kunnen per concurrent en inkttechnologie/formule verschillen. Speciale ventilatieapparatuur (luchtfiltering) is niet vereist om aan de OSHA-eisen in de Verenigde Staten te voldoen. De installatie van speciale ventilatieapparatuur is ter beoordeling van de klant. Zie de Site Preparation Guide voor meer informatie. Klanten moeten de nationale en lokale eisen en voorschriften raadplegen. HP Latex inkten zijn op gevaarlijke luchtverontreinigende stoffen (Hazardous Air Pollutants), zoals gedefinieerd in de Clean Air Act, getest volgens U.S. Environmental Protection Agency Method 311 (test uitgevoerd in 2013) en deze stoffen zijn niet aangetroffen. Aantoonbaar nikkelvrij volgens tests die voor HP Latex inkten zijn uitgevoerd om UL ECOLOGO® certificering te krijgen. UL ECOLOGO® certificering volgens UL 2801 toont aan dat een inkt aan een reeks strenge criteria in verband met de menselijke gezondheid en het milieu voldoet (ul.com/EL).
Vergeleken met grootformaat inkjetprinters onder de $25.000 voor grafische toepassingen. Gebaseerd op de hoogst opgegeven snelheden in kleur zoals gepubliceerd door fabrikanten per december 2012. Testmethoden variëren.
Zoals gerapporteerd door HP in het tweede kwartaal van het boekjaar 2014.
Schattingen door het HP Image Permanence Lab bij gebruik van verschillende media. Krasbestendigheid vergeleken door HP Latex inkten en representatieve hard-solvent inkten te testen. Duurzaamheid van outdoor displays getest volgens SAE J2527 bij gebruik van HP Latex inkten op verschillende media, waaronder HP media; in gesimuleerde nominale omstandigheden voor verticaal georiënteerde outdoor displays in bepaalde warme en koude klimaten, waaronder blootstelling aan water en direct zonlicht; prestaties kunnen variëren naar gelang veranderende milieuomstandigheden. Duurzaamheid van gelamineerde displays op basis van HP Clear Gloss Cast Overlaminate. Resultaten kunnen variëren naar gelang de prestaties van specifieke media.
Sommige substraten kunnen een inherente geur hebben.
SAi FlexiPRINT HP Basic Edition RIP software wordt gratis meegeleverd bij elke HP Latex 310 en HP Latex 330 printer. FlexiPRINT HP Premium Edition en FlexiPRINT HP Pro Edition zijn als optie leverbaar voor de HP Latex 360 printer en als upgradetraject voor de HP Latex 310 en HP Latex 330 printer.
Prestaties kunnen variëren naar gelang de gebruikte media. Ga voor meer informatie naar hp.com/go/mediasolutionslocator. Gebruik textiel dat niet uitrekt voor de beste resultaten. De inktverzamelaar is vereist voor poreus textiel.
De HP Designjet Z6600 en Z6800 productieprinters hebben 54 procent hogere printsnelheden dan de HP Designjet Z6100 printer (aantoond door interne HP tests).
Beoordeling van displayduurzaamheid binnenshuis/uit de buurt van direct zonlicht door het HP Image Permanence Lab en Wilhelm Imaging Research, Inc. bij gebruik van verschillende HP media. Meer informatie is te vinden op hp.com/go/supplies/printpermanence.
De HP Designjet Z6600 productieprinter gebruikt 30 procent minder inkt dan de HP Designjet Z6100 printer (aangetoond door interne HP tests op glanzende media in productiestand).
Ingebouwd in deze HP Designjet printer is een i1 spectrofotometer van X-Rite. Nauwe samenwerking tussen HP en X-Rite zorgt voor een betrouwbare oplossing, die grondig is getest om te voldoen aan de eisen die klanten aan gebruiksgemak, kwaliteit en betrouwbaarheid stellen.
Beschikbaarheid verschilt per land en kan gewijzigd worden.

Join the Avery Dennison TrafficJet Revolution!
Laatst bewerkt: 3 jaren 8 maanden geleden door DTP2.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.170 seconden