×
LET OP: Nieuwe berichten in de juiste categorie plaatsen aub!

Zeker voor onze nieuwe leden geldt, let aub op in welke forumcategorie je je bericht plaatst. Het komt erg vaak voor dat deze in Grafisch nieuws en evenementen terecht komen die als eerste in de dropdown staat. Hartelijk dank voor de medewerking!!

BELANGRIJKE INFORMATIE: Reach wetgeving 2015

Meer
3 jaren 1 maand geleden - 3 jaren 1 maand geleden #9214 door DTP2
DTP2 heeft een nieuw onderwerp gemaakt: BELANGRIJKE INFORMATIE: Reach wetgeving 2015


Wat betekent REACH voor U?

REACH WETGEVING (Registration, Evaluation and Authorization of Chemicals)

Vanaf mei 2015 wordt binnen de wetgeving van de Europeese Unie de REACH-norm van kracht. Hierin is het verbod opgenomen voor de toevoeging van zware metalen in producten. Voor de branche van zelfklevend vinyl betekent dit de uitsluiting van o.a. loodchromaat pigmenten, welke voornamelijk worden gebruikt in gele, oranje, rode en groene kleuren. Dit heeft gevolgen voor een aantal zelfklevende folies van de verschillende fabrikanten, en dus ook voor u! Deze regelgeving treft alle merken.

Belangrijke gevolgen voor kleur en opaciteit!

Wat zijn de gevolgen voor sommige producten?

  1. Kleuren die zijn aangepast met aanvaardbare kleurpigmenten en eventueel zijn voorzien van een witte coating (om de opaciteit te garanderen en de originele kleur te evenaren) zijn / worden voorzien van een nieuwe productcode.
  2. Kleuren die niet kunnen worden gemaakt met alternatieve pigmenten omdat de opaciteit dan onvoldoende is of de originele kleur binnen de specificatie niet kan worden geëvenaard, worden uit het leveringsprogramma genomen.
  3. Kleuren die zijn aangepast met een aanvaardbaar pigment en bij beoordeling door de fabrikant zijn goedgekeurd binnen de specificaties van de originele kleur, kunnen incidenteel een (visueel te verwaarlozen) nuanceverschil vertonen.

Wat betekent dit voor U?

Dat de meeste kleuren die u gebruikt –ongeacht het merk- onveranderd zijn, maar dat u vroeger of later kunt aanlopen tegen de uitzonderingen. Hier zult u moeten bepalen of de verandering acceptabel is voor u en uw klant.

Dat sommige kleuren van bepaalde typen folie niet meer tweezijdig te gebruiken zijn omdat er een (witte) coating is toegevoegd om de opaciteit te behalen.

Dat deze nieuwe wetgeving weliswaar wat ongemak kan opleveren, maar tevens bijdraagt aan een veiligere toekomst voor u, degenen die u lief zijn en de volgende generaties.

Wat mag u verwachten van Spandex?

Dat wij u naar beste vermogen zullen informeren over de producten en kleuren die met deze regelgeving zijn / worden aangepast, zodat u hiermee niet voor verrassingen komt te staan. Sommige fabrikanten doen dit met notificaties die wij in een overzichtelijke tabel zullen verwerken. Anderen (zoals MACtac) doen dit met kleurenwaaiers waarin zowel de nieuwe, aangepaste kleuren alsook de uit productie genomen kleuren worden getoond.

Alle fabrikanten zullen voortijdig hun kleurenwaaiers hebben aangepast. Heeft u op voorhand vragen over de producten die u gebruikt, dan kunt u hieover onze Customer Service raadplegen. In geen enkel geval kan Spandex aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen welke voortvloeien uit deze REACH wetgeving.

Klik hier om direct naar het originele bericht van Spandex te gaan


Join the Avery Dennison TrafficJet Revolution!
Laatst bewerkt: 3 jaren 1 maand geleden door DTP2.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.161 seconden