×
LET OP: Nieuwe berichten in de juiste categorie plaatsen aub!

Zeker voor onze nieuwe leden geldt, let aub op in welke forumcategorie je je bericht plaatst. Het komt erg vaak voor dat deze in Grafisch nieuws en evenementen terecht komen die als eerste in de dropdown staat. Hartelijk dank voor de medewerking!!

Nieuwe kans voor ondernemende studenten in Amsterdam

Meer
3 jaren 1 week geleden #9264 door DTP2
DTP2 heeft een nieuw onderwerp gemaakt: Nieuwe kans voor ondernemende studenten in Amsterdam
Amsterdam, 8 januari 2015 - Afstuderen met een eigen start-up kan vanaf aankomend semester aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Een nieuwe samenwerking tussen Fonk en HvA biedt afstuderende studenten van de opleiding Communication and Multimedia Design de mogelijkheid met een eigen digitaal product ook een eigen onderneming te lanceren.Start-up expert Fonk en de HvA starten in februari 2015 met een pilot waardoor ondernemende, talentvolle studenten van de opleiding Communication and Multimedia Design (CMD) onder begeleiding van ervaren professionals af kunnen studeren met hun start-up concept en een eigen digitaal product in de markt kunnen zetten.

Focus op productontwikkeling en ondernemen
Met deze pilot krijgen studenten de mogelijkheid om door de ontwikkeling van hun digitale product ook een start-up te worden. Nieuw aan dit initiatief is dat er naast productontwikkeling ook aandacht is voor de zakelijke kant van een start-up. Fonk begeleidt de studenten niet alleen met zakelijk mentorship, maar ook met advies over hoe je door een bewezen methode (‘de Wasstraat’) een product ontwikkelt waarmee je daadwerkelijk de markt op kan. Samen met Fonk gaat de student ook langs bij potentiële investeerders om zijn/haar product te pitchen.

Fonk begeleidt en investeert al in diverse startups en zet zelf ook met succes digitale producten in de markt. Niels de Keizer, partner bij Fonk: “Ondernemers met talent, passie en een goed idee zijn bij Fonk altijd welkom. Bij onze start-upprojecten hebben wij al vaker CMD stagiairs betrokken en wij zijn zeer enthousiast over hun niveau en ondernemersgeest. De kans om onze ervaring nu in te zetten bij het begeleiden van getalenteerde afstudeerders bij het opzetten van hun eigen onderneming vinden wij dan ook te gek.”

Amsterdam start-up captital van Europa
Deze pilot sluit naadloos aan bij recente ontwikkelingen op het gebied van start-ups in Amsterdam. Recente cijfers tonen aan dat interesse vanuit het buitenland groeit en dat er elke dag nieuwe succesverhalen van Nederlandse start-ups bij komen. De aanstelling en vestiging van Neelie Kroes in Amsterdam als speciaal ambassadeur voor het project StartupDelta is het bewijs dat Amsterdam hard op weg is de nieuwste start-up capital van Europa te worden. Fonk draagt hieraan bij door de ondersteuning van start-ups als Fixico, Maily en Crafter. Daarnaast is Fonk o.a. verantwoordelijk voor de applicaties van WeTransfer.

Over Fonk
Fonk bouwt vanuit een duidelijke visie, met creativiteit en innovatieve skills aan digitale producten. Deze producten voldoen allemaal aan de visie: ‘Digitaal mag alleen een rol hebben als het van toegevoegde waarde is in de echte wereld’. Fonk werkt met 28 getalenteerde medewerkers in Amsterdam en Kaapstad.

Join the Avery Dennison TrafficJet Revolution!

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.160 seconden