×
LET OP: Nieuwe berichten in de juiste categorie plaatsen aub!

Zeker voor onze nieuwe leden geldt, let aub op in welke forumcategorie je je bericht plaatst. Het komt erg vaak voor dat deze in Grafisch nieuws en evenementen terecht komen die als eerste in de dropdown staat. Hartelijk dank voor de medewerking!!

Plotter voor kleurproeven

Meer
1 jaar 4 maanden geleden #10063 door Yves Devroey
Yves Devroey heeft een nieuw onderwerp gemaakt: Plotter voor kleurproeven
Hallo,

Ik ben werkzaam in een rotatiedrukkerij als prepressmedewerker. Voor het maken van onze kleurproeven maken we momenteel gebruik van een Epson Stylus Pro 9900 met inline spectraalmeting. Over het algemeen zijn we van deze printer erg tevreden.

Echter begint sinds enkele maanden de inline spectraalmeter te disfunctioneren. Zo erg zelfs dat we tegenwoordig de kleurproeven uitdraaien zonder controlestrip en dit kan niet de bedoeling zijn. Omdat het vervangen van de spectraalmeter een aardige duit kost, ben ik op zoek naar alternatieven. Eventueel overwegen we zelfs om een nieuwe printer aan te schaffen.

Nu is mijn vraag met welke merken en types van printers jullie ervaring hebben? Eventueel overwegen we ook om een kleinere printer (max. formaat A2) aan te schaffen en dan vel per vel te printen. Nu printen we de kleurproeven op stand, wat toch wel veel afval geeft.

De printer moet tevens ook compatibel zijn met ApogeeX

Kunnen jullie me tips geven?

Alvast bedankt.
Yves

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.157 seconden