×
LET OP: Nieuwe berichten in de juiste categorie plaatsen aub!

Zeker voor onze nieuwe leden geldt, let aub op in welke forumcategorie je je bericht plaatst. Het komt erg vaak voor dat deze in Grafisch nieuws en evenementen terecht komen die als eerste in de dropdown staat. Hartelijk dank voor de medewerking!!

overdrukprobleem in Esko-workflow

Meer
1 jaar 5 maanden geleden #10086 door Berre
Berre heeft een nieuw onderwerp gemaakt: overdrukprobleem in Esko-workflow
In onze drukkerij drukken we voor een bepaalde klant vaak strips. Nu is het al enkele malen gebeurd dat wat er in zwart staat (en in overdruk staat in het origineel document) in onze genormaliseerde bestanden uitgespaard wordt. Nochtans als we de bestanden controleren met de 'Enfocus Inspector' staat het zwart (dat na het doorlopen van onze Esko-workflow om een mysterieuze reden wordt omgezet naar een DeviceN (Mulitple Process Colors)met enkel zwart) aangevinkt als in overdruk terwijl het in werkelijkheid toch uitgespaard wordt. Bij Esko weten ze ook geen raad. Wat ik ondertussen wel heb ontdekt is dat het probleem zich niet voordoet als ik de PDF-bestanden eerst omzet naar PDFx-4 (dewelke verschillende kleurruimtes en transparantie ondersteunt). Dit lukt enkel door vanuit Acrobat te exporteren naar PDFx-4. Dit is een zeer zware bewerking (en zeker als het om een 40tal bestanden gaat) dewelke mijn Mac vaak doet vastlopen.
Heeft er iemand al gelijkaardige problemen gehad? Wat is de reden dat dit fout loopt en zijn er gemakkelijke manieren om dit probleem te voorkomen? Kent er iemand een manier om gemakkelijk PDF-bestanden om te zetten naar PDFx-4 zonder dat dit het lokale werkstation overbelast (bijvoorbeeld via een Pitstop-server)?
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
1 jaar 5 maanden geleden #10096 door DTP2
DTP2 antwoordt op het onderwerp: overdrukprobleem in Esko-workflow
Hi Berre,

Is het niet een idee eens met de joboptions van de Ghent Workgroup te gaan werken/testen? Bijvoorbeeld de SheetCMYK joboptions? Wellicht dat je problemen daarmee opgelost zijn.

www.gwg.org/application-settings/?search...es=all&submit=Search

Join the Avery Dennison TrafficJet Revolution!

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
1 jaar 5 maanden geleden #10105 door DTP2
DTP2 antwoordt op het onderwerp: overdrukprobleem in Esko-workflow
En? Kun je hier iets mee?

Join the Avery Dennison TrafficJet Revolution!

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
1 jaar 5 maanden geleden #10108 door Berre
Berre antwoordt op het onderwerp: overdrukprobleem in Esko-workflow
Hoi DTP2, bedankt voor je reactie. We werken reeds met de gwg-joboptions voor onze preflight. Dit gebruiken we voor een technische controle van aangeleverde bestanden. (wat dit bestand betreft wordt het probleem niet onderschept door gwg-preflight, we krijgen enkel de melding dat de PDFx4-tag verwijdert wordt omdat het bestand niet PDFx4-conform is). Echter gebeurt het zelden dat aangeleverde bestanden van de klant echt helemaal conform PDFx1a of PDFx4 zijn. Communicatie naar onze klanten over hoe pdf-x aan te leveren is quasi onmogelijk om verschillende redenen (gebrek aan technische kennis bij opmakers, bestanden die van derden komen (bestanden die de klant van buitenlandse partners ontvangt, advertentie die in magazines worden geplaatst,...), te korte levertijden,...)
Het meest gemakkelijke scenario zou zijn om PDF-x-bestanden te eisen van de klant en indien anders aangeleverd, de bestanden te weigeren (zoals tegenwoordig wel vaker gebeurt met een automatische webapproval-workflow). Echter heeft onze drukkerij ervoor gekozen om een meer persoonlijke controle van aangeleverde bestanden te doen. Dit zorgt voor meer werk, maar zorgt er ook voor dat de klanten die minder technisch onderlegd zijn of om andere redenen geen PDFx kunnen aanleveren, toch terecht kunnen bij ons.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.215 seconden