×
LET OP: Nieuwe berichten in de juiste categorie plaatsen aub!

Zeker voor onze nieuwe leden geldt, let aub op in welke forumcategorie je je bericht plaatst. Het komt erg vaak voor dat deze in Grafisch nieuws en evenementen terecht komen die als eerste in de dropdown staat. Hartelijk dank voor de medewerking!!

Studie advies in visual design

Meer
3 jaren 11 maanden geleden #8717 door Jaap1989
Jaap1989 heeft een nieuw onderwerp gemaakt: Studie advies in visual design
Hoi allemaal,

Mijn naam is Jaap, 24 jaar en ik ben nieuw in deze forum. De reden dat ik mij geregistreerd heb is om advies te kunnen krijgen.

Ik ben begin januari gestopt met mijn opleiding. Ik ben tijdens de opleiding achter gekomen dat ik de grafische kant op wil gaan. Ik heb rond gekeken en ik weet niet welke opleiding ik wil. Er zijn namelijk zoveel visual design opleidingen.

Graphic design lijkt mij erg leuk. Ik wil alleen meer dan alleen posters, websites, verpakkingen, etc. ontwerpen. Daarom spreekt interaction design mij erg aan. Met name het ontwerpen van interactieve dingen. Bij deze opleiding zijn twee specialisatie mogelijkheden: information design en audio-visual media design. Ik kan alleen niet veel informatie vinden over deze twee specialisatie. Ik hoop dat jullie mij die informatie wel kunnen geven. Ik heb ook nog een andere opleiding gevonden. Environmental graphic design en deze opleiding spreekt mij erg aan. Toen ik op google afbeelding zocht naar voorbeelden sprak deze opleiding mij het meeste aan. Toen ik het zag wou ik dat ik dat ook kon ontwerpen.

Ik hoop dat mensen mij meer informatie kan geven over de genoemde opleidingen. Ik begrijp dat ik ook hiervoor naar de open dagen kan. Ik zoek alleen meer inhoudelijke informatie dan alleen algemeen en wil het bovendien van zoveel mogelijk verschillende mensen dat horen. Ik wil namelijk kiezen voor een opleiding waar ik achter sta en afmaak.

Dat te hebben gezegd heb ik geen enkel ervaring of kennis. Ik begrijp dat bij sommige scholen een selectie vereist is. Met name de kunstscholen. Ik wil ook als het kan een kans hebben om aan genomen te worden. Hebben jullie advies in hoe ik mij hierop kan voorbereiden?

Klopt het ook dat je als grafisch ontwerper niet goed in tekenen hoeft te zijn? Zo ja, waarom? Ik word dan daar een beetje teleur gesteld van. Ik dacht namelijk dat al die posters en dergelijke alles door een grafisch ontwerper werd gedaan. Ik heb namelijk ergens gelezen dat in sommige gevallen kunstenaars of tekenaars het ontwerp maken. Vervolgens doet de grafische ontwerper de rest. Met de rest de kleuren, creatieve effecten.


In deze link hoop ik dat jullie mij beter begrijpen. In het begin trekt het mij niet aan totdat het gaat over environmental graphic design. Ik zoek naar een opleiding waar ik interactief kan zijn met mensen. Maar meer dan alleen op papier. Ik wil interactie hebben via technology of via een ruimte.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
3 jaren 11 maanden geleden #8718 door frk drij mostert
frk drij mostert antwoordt op het onderwerp: Studie advies in visual design
Ik zou de opleidingen zelf benaderen en om uitleg en verdere informatie vragen. Zij weten wat ze jou kunnen bieden. En ga bij ze langs op open dagen.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
3 jaren 11 maanden geleden - 3 jaren 11 maanden geleden #8741 door AmberICT
AmberICT antwoordt op het onderwerp: Studie advies in visual design
Ik zou een lijst maken en alle opleiding naast elkaar leggen. Om zo de voordelen en nadelen tegen elkaar weg te kunnen strepen.

Op zoek naar een leuke .NET vacature ?
Laatst bewerkt: 3 jaren 11 maanden geleden door AmberICT.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.170 seconden