×
LET OP: Nieuwe berichten in de juiste categorie plaatsen aub!

Zeker voor onze nieuwe leden geldt, let aub op in welke forumcategorie je je bericht plaatst. Het komt erg vaak voor dat deze in Grafisch nieuws en evenementen terecht komen die als eerste in de dropdown staat. Hartelijk dank voor de medewerking!!

Een aantal voorbeelden van extreem originele cv’s die niet op de stapel eindigen!

Meer
3 jaren 8 maanden geleden #8848 door ICT3R
ICT3R heeft een nieuw onderwerp gemaakt: Een aantal voorbeelden van extreem originele cv’s die niet op de stapel eindigen
Wanneer het tijd is voor een nieuwe uitdaging op carrièregebied is het noodzakelijk dat je een goed en volledig cv hebt. Dit is echter voor velen geen nieuwe informatie en het merendeel van de werkzoekenden heeft dan ook netjes een A4tje of twee met daarop de werkervaring en vaardigheden. Wat soms nog wel eens mist is de creativiteit waardoor het voor de potentiële werkgever het zoveelste cv lijkt te zijn wat natuurlijk je kansen geen goed doet.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van cv’s die niet alleen origineel en creatief zijn maar ook meteen laten zien wat de persoon daadwerkelijk in huis heeft.

Cv #1: Interactieve game, Robby Leonardi
Robby Leonardi is een grafisch designer die een animatie game cv heeft gemaakt wat doet denken aan de Mario Bros games van Nintendo. Lopend door de verschillende levels die worden begeleid door diverse thema’s komen Robby’s vaardigheden en ervaringen tevoorschijn. Wanneer je het hele cv doorlopen hebt krijg je de mogelijkheid om Robby een bericht te sturen.

Cv #2: Candy Bar, Nicholas
Dit is niet een uitgebreid cv zoals dat van Robby Leonardi of een traditioneel cv maar het is wel een marketing tool waardoor Nicholas is aangenomen. Dit cv laat zien dat de baan waarvoor Nicholas soliciteert geschikt voor hem is door meteen een voorbeeld te geven in de vorm van het cv zelf.

Cv #3: Google, Eric Ghandi
Dit cv is gebruikt om de aandacht te trekken bij Google en dit is gelukt want meneer Ghandi heeft een interview gehad met het bedrijf (en vele anderen). Wat dit cv speciaal maakt is het feit dat de voornaamste dienst van bedrijf waar hij wil soliciteren wordt gebruikt op een manier waar ze bij Google niet om heen kunnen. De combinatie van de ingevulde zoekopdracht en het voorgestelde resultaat maakt het een erg slim en doordacht idee.

Cv #4: Krant, Chuck D. Lay
Uit het cv van Chuck D. Lay blijkt dat het hier gaat om een echte designer, de lay-out en het gebruik van plaatjes, lettertype en kleur maken dat het cv een realistische krant-look krijgt. Als designer is het natuurlijk altijd een aanrader om je beroep te verwerken in je cv en daarmee je cv te gebruiken als bewijs van je eigen kwaliteiten.

Cv #5: Vouwdoos, Omondi Abudho
Omondi Abudho is een Keniaanse fotograaf die net als de anderen in dit rijtje een cv wilde dat niet zomaar aan de kant werd gelegd. Toen hij een pak koffie ging halen en de hoeveelheid ruimte zag die er te benutten viel realiseerde hij zich dat dit een goede manier kon zijn om zijn foto’s en informatie beiden op een stijlvolle manier te tonen. Het idee van een te vouwen doos als cv heeft Abudho geen windeieren gelegd, hij heeft hiermee drie top aanbiedingen gekregen.

Voor wie geïnteresseerd is, het volledige artikel vind je hier ! :whistle:

Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Bekijk hier onze .NET vacature

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.163 seconden