×
LET OP: Nieuwe berichten in de juiste categorie plaatsen aub!

Zeker voor onze nieuwe leden geldt, let aub op in welke forumcategorie je je bericht plaatst. Het komt erg vaak voor dat deze in Grafisch nieuws en evenementen terecht komen die als eerste in de dropdown staat. Hartelijk dank voor de medewerking!!

De leeuw is los!

Meer
2 jaren 1 maand geleden #9776 door frk drij mostert
frk drij mostert heeft een nieuw onderwerp gemaakt: De leeuw is los!
Ik ben zo vrij om een oproep van museum Adland op dit forum te plaatsen:

Spoorloos verdwenen, een leeuw met bal, nogal een gewichtig type (zie foto).

In Buren heeft bij de Thijsen Media Groep jarenlang een antieke Albion drukpers als decoratie gestaan. Deze hebben wij na het faillissement opgekocht voor ons boekdrukmuseum in Dordrecht. Maar we missen het contragewicht, deze heeft de vorm van een leeuw met bal.

Om deze prachtige pers uit 1840 weer werkzaam te maken zijn wij een speurtocht gestart naar de leeuw, hij kan zwart zijn maar is waarschijnlijk goudkleurig. Wie weet waar hij is of kan ons op het juiste spoor zetten?


Grafisch Museum Adland
info-at-museum-adland.nl
078 - 621 38 82
Bijlagen:

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
2 jaren 1 maand geleden #9787 door frk drij mostert
frk drij mostert antwoordt op het onderwerp: De leeuw is los!
Actueel Breaking news : de vermiste goudkleurige leeuw van de oude drukpers die Museum Adland uit de failliete Thijsenboedel overnam, stond bij een oud-directeur.Op 30 november meldde het Grafisch Museum Adland in Dordrecht dat het contragewicht voor de Albionpers ontbrak. Het museum kocht de pers uit het faillissement van de rotatiedrukker Thijsen in Buren. De antieke pers draait pas lekker met het contragewicht in de vorm van een goudkleurige leeuw met bal. Het museum meldt nu in de Gelderlander opgelucht dat de leeuw bij een niet nader genoemde oud-directeur van Thijsen Media Groep stond.
bron: Graficus/Gelderlander.nl

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.194 seconden