×
LET OP: Nieuwe berichten in de juiste categorie plaatsen aub!

Zeker voor onze nieuwe leden geldt, let aub op in welke forumcategorie je je bericht plaatst. Het komt erg vaak voor dat deze in Grafisch nieuws en evenementen terecht komen die als eerste in de dropdown staat. Hartelijk dank voor de medewerking!!

Welke DTP/Grafische opleiding na HBO Communicatie?

Meer
1 jaar 6 maanden geleden #10032 door sophie94
sophie94 heeft een nieuw onderwerp gemaakt: Welke DTP/Grafische opleiding na HBO Communicatie?
Hi allemaal.

Vorig jaar zomer heb ik mijn HBO Communicatie opleiding afgerond. Ik ben nu werkzaam als algemene communicatiemedewerker bij een online bedrijf (taken als social media, nieuwsbrief maken en versturen, content maken etc.), maar ik merk dat dit niet hetgeen is wat ik voor de rest van mijn leven wil doen. Af en toe mag ik op mijn huidige werk een flyer of folder in Photoshop maken en ik merk dat ik dat erg leuk vind. Ook tijdens mijn HBO opleiding wilde ik altijd graag de communicatiemiddelen met Photoshop uitwerken. Het is eigenlijk altijd al iets geweest wat ik leuk vind en wil daar nu dus eigenlijk wel verder mee gaan. Het liefst in de richting van een DTP opleiding o.i.d.

Ik weet alleen niet zo goed wat een volgende stap zou kunnen zijn. Een andere HBO opleiding valt niet echt onder de mogelijkheden gezien de tijd (4 jaar) en de kosten ervan. Een opleiding op MBO niveau zou ik ook zeker willen doen, maar ook die zijn vaak toch 4 jaar.

Waar ik eigenlijk naar opzoek ben is een relatief korte (1-1,5 jaar) cursus/opleiding die me zo veel mogelijk leert over het DTP/grafische vak, waarbij je een diploma haalt waarmee je ook ergens kan komen. Is bijvoorbeeld een dergelijke opleiding bij LOI, NTI, NHA etc. voldoende? Of heb je echt wel meer nodig wil je in dit vakgebied aan de slag gaan? Ik twijfel er een beetje over omdat ik wel een redelijk goede basis heb (in de goede richting) met mijn HBO opleiding (Communicatie), en mezelf dus afvraag of ik echt een HBO/MBO opleiding van 4 jaar nodig heb of met een kortere variant van 1,5 jaar ook een prima startersbaan kan vinden als dtp-er? En zijn er misschien aanraders van kortere opleidingen in deze richting?

Als ik eenmaal werkzaam ben in dit vakgebied sta ik altijd open om te blijven leren en mezelf te ontwikkelen. Maar zeker met het oog op de kosten van een opleiding moet ik het nu eerder zoeken in kortere opleiding dan een (waarschijnlijk betere) langere opleiding MBO/HBO.

Zo, het is een redelijk lang verhaal geworden. Ik hoop dat iemand wellicht kan helpen!

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.157 seconden