×
LET OP: Nieuwe berichten in de juiste categorie plaatsen aub!

Zeker voor onze nieuwe leden geldt, let aub op in welke forumcategorie je je bericht plaatst. Het komt erg vaak voor dat deze in Grafisch nieuws en evenementen terecht komen die als eerste in de dropdown staat. Hartelijk dank voor de medewerking!!

HP Designjet (andere suggesties mag ook)

Meer
8 jaren 1 maand geleden #6521 door hpdesignjet
hpdesignjet heeft een nieuw onderwerp gemaakt: HP Designjet (andere suggesties mag ook)
Ik ben op zoek naar een plotter voor het printen van grootformaat posters. Het zou ook mooi zijn als we sporadisch konden afdrukken op canvas.

Ik kwam al snel uit op de Designjet lijn van HP. Hierover is op internet zeer veel info te vinden. Over andere merken vindt ik dit moelijker.

Ik kwam op onderstaande HP Designjet uit. Aangezien zo'n plotter niet goedkoop is vraag ik hier om advies over eventuele andere merken en opties.

http://www.plotterwinkel.nl/designjet-z ... -1356.html

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
8 jaren 1 maand geleden #6526 door AbRuijtenbeek
AbRuijtenbeek antwoordt op het onderwerp: HP Designjet (andere suggesties mag ook)
Beste hpdesignjet,

De HP-Designjets zijn prima machines. Wij hebben er op de zaak (grootformaat print bedrijf) 4 staan. Zorg er wel voor dat je een UV-machine koopt. Onlangs hebben wij (naast de drie HP's van 60 inch) een 42 inch machine gekocht. 2e hands van een drukkerij die er niets mee deed en weinig op geprint had. Kosten 2000,00
Het zijn probleemloze apparaten. Eéns in de paar honderdduizend prints moet er een nieuwe belt op. Als je handig bent kan je dat zelf. Makkelijk te onderhouden. Zorg ervoor dat de geleiderails (2 stuks), waar de printkop op loopt regelmatig in de siliconenolie wordt gezet. Onderhouds kitje hoort er bij te zitten. Als je die apart moet aanschaffen kost je dat ca. 150,00. Daar zitten ook reservelensjes in. (te plaatsen onderin de printkop). Als je de kap van de machine opendoet en je hebt geluk, zitter er in het schuimrubber nog een aantal reservelensjes. Probeer er een te kopen met een take-up reel. Dan kan je op een nacht een hele rol papier wegdraaien. Soort roll-to-roll. Ik weet niet welke Designjet jij in gedachten hebt, maar ik hebt het over de 5000/5500 serie. Zorg ervoor dat je een PS-versie koopt. Deze heeft een interne rip (raster image processor). Je kan de printer dan vanuit (bv. Acrobat pdf) aansturen. Bij de riploze versie heb je een software rip nodig, bv. ColorGate of Onyx Posterhouse. Dat zijn dure programma's. Die werken met een dongel.
Mocht je interesse hebben, ik heb het tel.nr. van een ex HP-monteur die 2x per jaar bij ons de machines onderhoud. Hij heeft bij ons een 2500 en een 3500 meegenomen. Die werden niet meer gebruikt. Hij reviseert ze en verkoopt ze dan door. Ik hoor het wel.

Groet, AbRuijtenbeek

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
8 jaren 2 dagen geleden #6573 door iColorz
iColorz antwoordt op het onderwerp: HP Designjet (andere suggesties mag ook)
welk formaat en welke kwaliteit zoek je? Ik ben altijd voorstander van externe software rip zoals EFI Colorproof XF, geeft je veel meer mogelijkheden en haalt het maximale uit je printer tov een interne rip. Daarnaast kun je UV gaan printen maar dat is alleen van toepassing voor buitenwerk e.d.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
7 jaren 11 maanden geleden #6584 door iColorz
iColorz antwoordt op het onderwerp: HP Designjet (andere suggesties mag ook)
Kijk eens naar de Epson Stylus Pro 9900, deze heeft ook oranje en groen als inkt. Zeer goede printer, zuining en snel t.o.v. de HP.

Of de 9880 of de 11880. Mijn voorkeur gaat uit naar Epson vanwege de snelheid en stabiliteit van de machines.

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.178 seconden