×
LET OP: Nieuwe berichten in de juiste categorie plaatsen aub!

Zeker voor onze nieuwe leden geldt, let aub op in welke forumcategorie je je bericht plaatst. Het komt erg vaak voor dat deze in Grafisch nieuws en evenementen terecht komen die als eerste in de dropdown staat. Hartelijk dank voor de medewerking!!

A1 printen

Meer
4 jaren 3 maanden geleden #8566 door grafifohe
grafifohe heeft een nieuw onderwerp gemaakt: A1 printen
L.S.,

voor vakmensen is het een vraag van niets, maar ik 'zit' er echt mee.

Ik zoek een mogelijkheid om op onder andere het formaat A1 zwart/wit lijntekeningen te (laten) printen op papier van eigen keuze.
Naar een of andere printshop stappen en daar die tekeningen laten printen op 'hun' papier is geen probleem, maar is voor mij geen oplossing. Het geval is dat de soorten papier die doorgaans daar gebruikt worden niet voor mij geschikt zijn. Die papieren zijn vaak te dun en te slap, 80 grs of zo, of wel 140 of 160 grs, maar dan qua soort en 'body' te bros, te veel vulstof en witmakers en te weinig taaie vezels..

Die lijntekeningen die ik wil afdrukken zijn namelijk vouwpatronen, patronen waarin ik het papier wil vouwen. De tekening an-sich is niet het eindresultaat. En om die rede moet het papier aan bepaalde eisen voldoen, het moet voldoende 'body' (Gewicht/stijfheid/120 grs. o.i.d.) bezitten en niet te snel scheuren.
Het probleem is nu dat dergelijke papieren er wel zijn, en dat die ook heel goed beprintbaar zijn, maar dat deze niet in het assortiment van de reguliere printshops voorkomen, en om die rede willen ze daar niet op afdrukken.
Ze zijn 'bang' voor hun machines of ze vinden het domweg te veel werk om voor een of twee prints hun machine even in te richten. Hun rol eruit, mijn papier vel erin. (valt te begrijpen, want wat verdien je helemaal)
Maar ik zit er mooi mee.

Mijn vraag is tweeledig:
A. Wie weet waar iemand 'zit', een instelling of zo, die wel genegen is af en toe enkel stuks voor mij te printen? En dan ook nog liefst een beetje in de Buurt van Maassluis, want daar woon ik, en
B. Wie kan mij raden wat een beetje goede tweedehands A1 of A0 printer zou kunnen zijn voor het geval ik geen 'plek' of persoon zou kunnen vinden om te laten printen.(Er zijn er op Marktplaats nogal wat te vinden)Of moet je zeggen dat iemand die niet regelmatig met zo'n printer werkt er maar beter met zijn vingers vanaf kan blijven, omdat je dat niet zomaar 'in de vingers' krijgt. Zou ook zomaar kunnen.

Hoor graag van u.

Bij voorbaat dank voor uw bemoeienis.

Vrgr.,
Henk van den Heuvel

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
4 jaren 3 maanden geleden #8567 door MacRonald
MacRonald antwoordt op het onderwerp: A1 printen
Stuur je aanvraag eens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. die kunnen je afdrukken op allerlei materialen aanbieden, en die zijn ook niet te beroerd om met je mee te denken

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
4 jaren 3 maanden geleden #8568 door grafifohe
grafifohe antwoordt op het onderwerp: A1 printen
Bedankt Mac Ronald.

Ik heb een prima antwoord van Pimprint gekregen.

grafifohe

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.203 seconden