×
LET OP: Nieuwe berichten in de juiste categorie plaatsen aub!

Zeker voor onze nieuwe leden geldt, let aub op in welke forumcategorie je je bericht plaatst. Het komt erg vaak voor dat deze in Grafisch nieuws en evenementen terecht komen die als eerste in de dropdown staat. Hartelijk dank voor de medewerking!!

zelf klevende stickers

Meer
2 jaren 7 maanden geleden #9607 door casimiri
casimiri heeft een nieuw onderwerp gemaakt: zelf klevende stickers
Binnen korte tijd wil ik zelf binnen- en buitenstickers en borden (stickers gelijmd op board) gaan printen.
Kan iemand mij raad verschaffen?
Welke inkt, solvent of UV?

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Meer
2 jaren 7 maanden geleden #9608 door DTP2
DTP2 antwoordt op het onderwerp: zelf klevende stickers
Denk dat je je het beste kunt gaan laten informeren bij de resellers/fabrikanten zelf en je laten overtuigen van alle voor- en nadelen. Het ligt aan erg veel factoren welke printer het beste bij jou past. Elke techniek heeft zijn sterke en minder sterke punten en een goede verkoper zal je de juiste vragen stellen en daar de juiste inkttechniek en printer bij aanbieden.

Er zijn momenteel even ruwweg 3 inkttechnieken die in aanmerking komen voor het werk wat je aangeeft. solvent, uv en latex. Binnen deze technieken zijn er vaak ook weer wat subtechnieken.

Met bepaalde vlakbed uv printers kun je direct op vlakke substraten (borden) printen zonder dat je eerst op "sticker' hoeft te printen. Als borden 100% je werkzaamheden gaan vormen, kun je hier erg veel voordeel uithalen. Je hebt ook uv hybrides die zowel vlak als van rol naar rol kunnen printen (bijvoorbeeld sticker). uv inkt heeft zo ook zn nadelen.

Solvent en latex zijn allebei in principe rol naar rol technieken en zijn beiden van erg veel markten thuis. Moderne eco solvent en latex zijn beiden erg milieuvriendelijk en mogen bijvoorbeeld zelfs in ziekenhuizen en kinderkamers gebruikt worden. Je kan hier alleen (nog) niet direct mee op vlakke substraten (borden) printen en zal altijd met een drager moeten werken.

Bij solvent zijn wat systemen die in de printer zelf ook direct de mogelijkheid hebben om te snijden. Voor beginners kan dit een erg leuke opstart zijn. Echter, als de printvolumes gaan groeien kan het zijn dat je printer staat te snijden terwijl die eigenlijk moet printen. In die gevallen zijn 2 losse systemen veel meer rendabel.

Latex heeft als groot voordeel dat het direct droog is en verwerkt kan worden. Daarbij komt ook dat het reukloos is.

Maar nogmaals, bezoek gewoon een aantal resellers en laat je iig over een stuk of 3 merken informeren om een beetje goed beeld te krijgen.

Join the Avery Dennison TrafficJet Revolution!

Gelieve Inloggen of Maak een account aan om te deelnemen aan het gesprek.

Tijd voor maken pagina: 0.164 seconden